Viden og foredrag

 

Er du interesseret i at blive klogere på deltagelse og demokrati? Har du brug for opkvalificering i deliberative metoder og deltagelsesfacilitering? Så kig nærmere på vores oplæg og kurser. 

Hvordan bringer vi vores viden i spil?

Vi er altid optaget at bringe den nyeste viden til Danmark og bringe vores egen ekspertrådgivning i spil – så flere kan mere! Vi deler vores viden ved faglige arrangementer og inviteres løbende til at bidrage med Keynotes og foredrag, der inspirerer andre til at styrke deltagelsen og demokratiet i deres egne arenaer.

Vores foredrag skræddersyes til forskellige behov – fra et kort oplæg på 15 minutter eller et kombineret oplæg og workshop.

Vi arbejder med brede målgrupper fra politisk styrerede organisationer, medlemsvirksomheder, boligorganisationer, demokratiske erhverv, ungdomsorganisationer og byråd. Vi bringer os i spil hos både offentlige, private og kollektivt drevne aktører, der overvejer hvilke muligheder man selv har, for at imødekomme både egne og samfundets demokratiske udfordringer, eller blot ønsker et dybere indblik i demokratiets udfordringer og potentialer.

 

Vores oplæg 

Repræsentation, mangfoldighed og demokratisk ligestilling

Hvordan står det til med den demokratiske ligestilling i Danmark? På en række parametre står det rigtig skidt til, fx når vi ser på antallet af kvinder og minoritetsetniske personer i politik og i topposter. Det gælder også, når vi ser på inddragelse af fx minoriteter og socialt udsatte i demokratiske processer. 

De seneste år er der kommet mere fokus på mangfoldighed og ligestilling i samfundet, men hvordan sikrer vi at skabe bedre repræsentation, mere mangfoldighed og ligestilling i vores demokrati? Det kræver først og fremmest, at vi forstår udfordringerne på feltet, og forstår, hvorfor mangfoldighed og ligestilling overhovedet er vigtigt for demokratiet. 

    Beboerinddragelse og beboerdemokrati

    Hvordan får man flere beboere til at engagere sig? Det er noget de fleste boligselskaber spørger sig selv om for tiden. En stor del af boligmassen i Danmark er organiseret demokratisk, men hvad betyder beboerdemokratiet, hvis beboerne ikke udnytter muligheden for at få indflydelse?

    Beboerinvolvering er svært at få greb om. Derfor tilbyder vi inspirationsoplæg og foredrag om innovative demokratiprocesser til boligsektoren.

      Vil du booke et foredrag?

      Kontakt vores seniorrådgiver Pil Kleinschmidt på  pil@wedodemocracy.dk, hvis du ønsker at booke et foredrag eller en inspirationsworkshop.

      .

      Demokrati-innovation og deliberativt demokrati

      At demokratiet er i krise, er efterhånden blevet en sætning, vi har vænnet os til at høre. Demokratiet er på mange stræk under pres – både i Danmark og i verden. Men denne fortælling er ikke en tragedie uden løsninger.

      Overblik over udviklingen internationalt indenfor demokratiinnovation.

      Samt introduktion til deliberativt demokrati – borgersamlinger og borgerting, som konkrete metoder til at imødekomme demokratiets udfordringer.

      Aktivisme, unge og demokratisk deltagelse

       

      Man hører ofte, at unge mennesker ikke længere tager del i demokratiet. Til tider kan det virke som den helt store forfaldsfortælling. Det er imidlertid virkelig langt fra sandheden. Unge er ekstremt engagerede og aktive på måder, der måske ikke helt passer ind i de kasser, som eksisterer i samfundet. Ved at fokusere på den fremvoksende aktivisme og nye demokratiske udviklinger, kan vi tegne et langt mere nuanceret billede. Det gælder både indenfor klima, trivsel og generel demokratisk deltagelse.

      Er du en organisation, der arbejder med unge, eller er du bare interesseret i nye strømninger, så er det måske noget for dig. 

      Vil du
      vide mere?

      Zakia Elvang

      Zakia Elvang

      Partner og demokratirådgiver

      Johan Galster

      Johan Galster

      Direktør og partner